Auto

Vul je woonplaats in om alle rijscholen te bekijken.

[woocommerce_product_search]

Aanbiedingen & korting

Ontvang exclusieve aanbiedingen van rijscholen bij jou in de buurt, dat scheelt je geld en een hoop zoekwerk!
Aanbiedingen ontvangen

Resultaat 1–12 van de 7000 resultaten wordt getoond

Rijschool Basic

Rijschool Basic

Rijschool Hanosh

Rijschool Hanosh

Rijschool Taktiek

Rijschool Taktiek

Kootstra Rijopleidingen

Kootstra Rijopleidingen

Rijschool Devvel

Rijschool Devvel

Verkeersschool Content

Verkeersschool Content

Omka

Omka

Rijschool Verkeerskunde

Rijschool Verkeerskunde

Rijschool Woltheus

Rijschool Woltheus

Rijschool Nordin

Rijschool Nordin

Demo Opleidingen

Demo Opleidingen

Viva Driving

Viva Driving

Deel je ervaringen

Heb je (proef)lessen gevolgd? Laat een rijschool review achter en help anderen de juiste rijschool te kiezen. Klik op de button om je rijschool op te zoeken.

Rijles Pakket

Ben je op zoek naar een bepaald pakket? All in rijles pakket, met of zonder gratis herexamen? In de meeste gevallen is het voordeliger om voor een pakket te gaan, het scheelt je gemiddeld meer dan 20%.

Gratis proefles

Veel rijscholen bieden een gratis proefles aan. Door bij meerdere rijscholen een proefles te volgen kom je er snel genoeg achter welke instructeur je goed ligt. Niet echt een klik met de instructeur of rijdt de auto niet prettig? Ga dan niet door en les gewoon bij een andere rijschool.

Wat doe je tijdens een proefles?

In de proefles maak je kennis met de instructeur en auto. Ook wordt er gekeken hoeveel vaardigheid je al hebt, de instructeur schat vervolgens in hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben. Het is natuurlijk aan jou of je uiteindelijk lessen neemt bij de rijschool, je zit nergens aan vast.

Is een proefles altijd gratis?

Besluit je na je proefles ook bij de rijschool te gaan lessen? Je proefles was dan gratis. Wanneer je het bij de proefles houdt, vragen rijscholen soms wel een kleine vergoeding voor de proefles. Houd hier dus rekening mee en vraag vooraf hoe de rijschool dit doet.

Zelf een rijschool review schrijven

Wanneer je je eigen ervaringen wilt delen over een rijschool, kun je een rijschool review achterlaten. Je geplaatste ervaring wordt binnen 24 uur gecontroleerd en gepubliceerd.

Kosten rijbewijs halen

Je rijbewijs kost gemiddeld tussen de 2300 en 2700 euro. Natuurlijk kun je stukken goedkoper uit zijn als je een natuurtalent bent. Wanneer het rijden je wat minder makkelijk afgaat kun je er nog een paar honderd euro bij optellen. Let niet alleen op prijzen, kwaliteit is natuurlijk ook belangrijk.

Je rijbewijs halen is duur, wanneer je er dus 10 of 20% op kunt besparen door rijscholen te vergelijken, scheelt dat al snel honderden euro’s. Ook is het aan te raden de verschillende rijles pakketten van rijscholen te vergelijken. Of je nu nu voor een all in pakket, spoedcursus of losse rijlessen kiest: vergelijken loont. Blijf je verstand gebruiken, als een aanbod echt te mooi is om waar te zijn, is het te mooi om waar te zijn. Een eerlijke prijs is belangrijk, maar goede leskwaliteit ook!

CBR theorie examen kosten

De CBR theorie kosten zijn in 2020 33 euro, als je dat bedrag keer 2,4 doet kom je op een kleine 80 euro uit.

Hoeveel fouten mag je hebben bij je theorie examen?

Laten we beginnen bij het begin, je theorie examen bij het CBR. Voor veel leerlingen helaas ook direct een van de lastigste onderdelen. Het examen bestaat uit 2 onderdelen: gevaarherkenning, en verkeersregels & verkeersinzicht. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, je mag maximaal 12 fouten maken in dit onderdeel. Het onderdeel verkeersregels & verkeersinzicht bestaat uit 40 vragen, je mag in dit onderdeel maximaal 5 fouten maken.

Het theorie examen bestaat in totaal dus uit 65 vragen, waarvan je er maximaal 17 fout mag beantwoorden om toch nog te slagen.Gemiddeld zijn er 2,4 theorie examens nodig voordat er ‘geslaagd’ uit de computer bij het CBR komt rollen.

Gevaarherkenning oefenen

Veel leerlingen vinden het onderdeel gevaarherkenning erg lastig. Je krijgt per vraag maar kort de tijd om te beslissen: remmen, gas loslaten of niets doen? Wanneer je nog weinig rijervaring hebt is dit erg lastig in te schatten, oefen dit onderdeel dus goed voordat je bij het CBR je theorie examen boekt. Later scheelt je dit natuurlijk ook een hoop boetes .

Alle rijscholen van Nederland

Op onderstaande kaart zie je alle rijscholen van Nederland: het aanbod is enorm!

 Rijschoolspecialist.nl
Logo